If our client wants a cottage style home that's what they're going to get. If they want a modern office then that's what we're going to deliver. Sometimes a client wants just an addition other times we're hired to work on a complete re-model of the project or at times on a new project. What's great about us is that we're affordable and offer quality service at each level.

Gurgaon G House



CONCEPT:

 

Designed as a flexible compound for overnight guests, the guest house maximizes volume, light and privacy on a 500 square meters urban corner plot. The building has been designed as an art of modernism with the use of colours and shade. The architect himself has taken this building as a canvas that needed to be painted, polished and coloured. The beauty of the building has been enhanced by the use of multiple grooved panels painted in different shades in the front elevation. The panels seen to be like a puzzle blocks but uniquely arranged to create this abstract pattern which just seem to merge within the structure itself. To add more to the canvas the architect introduces an abstract steel frame shaped structure which act as a sunshade elements and it continues to form a part of the railing at bottom .The boundary wall has multiple fins with textured glass in between and on either side being painted in green pastel shade with wooden battens being run in abstract fashion. A stainless steel frame with glass shades the granite counter at the rear. The Buddha statue with the building background symbolizes connectivity between the past and present.

 

The canvas seem to be incomplete and this is where landscaping become a part of the building. The gateway of the building is led to this amazing courtyard with lights and water. A pool in the courtyard with Buddha at the center and water flowing become a focal point of the court. The sound of the flowing water of the fountain becomes so mesmerizing that it rejuvenates the feeling of inner peace with oneself and with nature. The front courtyard and the rear landscape emphasize the connection between the inside and the outside. The building turns into a dramatic space at night enhanced by lights and create shadows which fall on the walls of the building and it seems that they are merging. The fusion of light and shadow in the exterior is so profound that the building seems to glow and shine at night and the sight of it is so nostalgic.

 

The guest house is design upon a trapezium shape site and is basically a corner plot. The building has been designed as an art of modernism with the use of colors and shade. The architect himself has taken this building as a canvas that needed to be painted, polished and colored. The beauty of the building has been enhanced by the use of multiple grooved panels painted in different shades in the front elevation.

The canvas seem to be incomplete and this is where landscaping become a part of the building. The gateway of the building is led to this amazing courtyard with lights and water. A pool in the courtyard with Buddha at the center and water flowing become a focal point of the court. The sound of the flowing water of the fountain becomes so mesmerizing that  it remind  the feeling of inner  peace with oneself and with nature .The building at night turns into dramatic space with the enhanced of  lights and this lights creates shadow which fall  on the walls of the building and it seem that  light  and shadows are  merging . There a fusion of lights and shadows in the exterior and the sight is so profound that the building seems to glow and shine at night and the sight of it is so nostalgic.

 

 As one enter the building a person is lead to a double height lobby and the feeling of openness   engulf a person fully. A walkthrough the house yields this harmonic moment of being suspended in space and form. The entrance lobby has this abstract shape reception table with curved wooden partition at the rear creating screen to the room at the back. The waiting area has interesting artwork (designed by architect) in form of multiple panels which extends on double height wall. The double height entrance has aluminum louvers acting as sunshade above.

Publications

Let's meet up!

  • B-6/109, Lower Ground Floor , Safdarjung Enclave,New Delhi - 110029
  • 91-011-26161044, 26161045
  • 011-26161045
  • +91-9811112109