If our client wants a cottage style home that's what they're going to get. If they want a modern office then that's what we're going to deliver. Sometimes a client wants just an addition other times we're hired to work on a complete re-model of the project or at times on a new project. What's great about us is that we're affordable and offer quality service at each level.

Bristol Office



CONCEPT:- TO CREATE A VIBRANT LOOKING OFFICE SPACE WITH DIFFERENT VOLUMES & SPACES IN THE GIVEN AREA BY USE OF TRANSITIONAL ELEMENTS.

ABOUT SPACE:-  The office of mere 192 square feet constituted the first challenge, for the height of 14 feet made the rectangular (8’x 24’) site seem somewhat like a deep well. The first decision was to bring down the ceiling height to 11 feet to give it a defined volume.

Since the client’s basic requirement was for the office to include a reception area, a conference area and a main cabin, with a lot of storage for drawings and records, the site was demarcated into two halves: the front for the reception and conference and the rear for the main cabin.

 

‘The challenge was to create visual delight. All the elements were designed to work as a cohesive unit, as if they were communication with each other, and to have a “raw” feel.’ A circular reception table with a round base stands at one corner of a partition that divides the two parts of the office. A glass door in the partition dividing the two spaces is set off by two curved wooden log like elements with glass behind the reception table, whose brown tones complement the yellow curved ceiling over the reception counter (ELEVATION A). On one of the textured walls, two metal frames support unusual niches: boxes of frosted glass with coloured stones high lighted with focus light. A curved perforated metal sheet forms a canopy for the ceiling (ELEVATION B). The conference table and chairs are of stainless steel and acrylic sheet, for a light, transparent look.

The cabin is distinguished from the outer office by the use of different elements that combine to give a sense of power mixed with a hint of playfulness. The table of perforated metal sheet with a glass top goes well with the curved partition clad with metal sheet, the lower part being used for storage cabinets. The ceiling has two sections of glass hung with pipes on either side of the exposed air- conditioning duct, which continues on a diagonal into the reception area, adding interest even at ceiling level.

 

Publications

Let's meet up!

  • B-6/109, Lower Ground Floor , Safdarjung Enclave,New Delhi - 110029
  • 91-011-26161044, 26161045
  • 011-26161045
  • +91-9811112109