If our client wants a cottage style home that's what they're going to get. If they want a modern office then that's what we're going to deliver. Sometimes a client wants just an addition other times we're hired to work on a complete re-model of the project or at times on a new project. What's great about us is that we're affordable and offer quality service at each level.

Kindergaten



Concept:

Architect Believes That Aesthetics & Functional Requirements Of A Built Space Builds A Sense Of Pride & Ownership Among The Users.Concept Of Free Forms Shapes & Context To Outdoor Space Makes The Building Convincing To The Users. Prior Emhasise Kept On The Orientation Or Position Of Building On The Site.  More Usage Of Daylighting Makes The Space Lit Up With Natural Sunlight & Feels Context With Outer Enviornment.

Requirements Of Client:

  • 6 - 7 Classrooms In Age Group Of 2 - 5 Yrs Well Lit Up With Nature & Natural Light
  • Activity Room
  • Music & Dance Room
  • Celebration Area
  • Reception Area
  • Principal Room
  • Entertainment Area

Outer Area Landscaped With Stage, Sittings, Slides, Play Area, Contours & Sand Pit.Children Allowed To Explore Their Greater Play Area More Independently.

Three Storey Building Placed At The Middle Of Site Where All The Rooms Get Natural Ventillation & Daylighting.

 Planning Worked Out With Geometric Forms Combined To Form An Enclosed Space For Children Which Evoke Sensible & Creative Ideas

Since It’s A Kindergarten School Children Safety Is Prior Criteria. Entrance Kept Separate For Children.  Height Of Step Kept Smaller For Children To Access Easily.Flooring Done By Antiskid Tiles .Railing Of Terrace Is Designed Keeping Children Height In Consideration.

Conceptually Design Comprise Three Horizontal Zones Connecting With Each Other By Vertical Means Of

Circulation: Entertainment Zone, Administration Zone & Study Zone.

Basement Floor Comprises Stage Area, Green Room, Dinning Area, Music Room & Dance Room & Activity Room. All The Space Required For Entertainment & Creativity Lies In This Zone. Ground Floor Consist Administrative Areas Which Is Common For Public & Community With 2 Classrooms & Play Area.First & Second Floor Comprise Study Zone In Which Classrooms & Medical Room Lies Connected By Open Terraces Used For Playing Purpose. Creating A Large Safe Children Territory Secondary Entry Provide For The Children

 

Play Area Connected With Stage Area At Basement For Playing & Entertainment. At Ground Floor Contours Developed To Break The Linearity Of The Surface & Make Intresting Aspect As A Design Element.

Geometry Of The Plan Holds Rightly On The Ground Northern Part Contains The Classrooms To Enjoy Good Day Lighting From North.

Western Part Kept Light In Mass & Calm With Landscaping To Reduce The Sun Effect During Summers.

 

Transition In Planning & Views Gives In & Out Which Break Monotony. As The Main Entry Is In S-W Side In & Out Of The Boxes Gives Shaded Part & Cuts The Harsh Light In Summers.Artwork Over Transparent Glass Appears As A Focal Point In Aesthetic.

Variant Colors Scheme (Low-Voc) Paint, Wood, Glass, A.C.P Sheets Used For Cladding. Yellow, Orange, Red & Purple Colors Selected To Create A Stimulating Atmosphere.

 Ficus Panda, Duranta, Delonix Regia (Gulmohar) & Prosopis Juliflora Trees Were Used For Landscaping Best For Healthy Environment & Provide Beauty At The Site. Contours Developed At The Site To Break Linearity Or Horizontal Surface

Landscaping Provided To Minimize Cooling Requirements & Maximize Beauty Of Space.

 

 

Publications

Let's meet up!

  • B-6/109, Lower Ground Floor , Safdarjung Enclave,New Delhi - 110029
  • 91-011-26161044, 26161045
  • 011-26161045
  • +91-9811112109